Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Технології - Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI почали незвичайний космічний експеримент, відправивши на Міжнародну космічну станцію установку для ферментації саке. Цей проєкт, відомий як DASSAI MOON Project, має на меті вивчити, чи можна виготовляти саке у умовах низької гравітації, схожої на місячну. Для експерименту використовуватимуть рис з Землі та воду з місячного льоду. Установку відправлять на орбіту 21 жовтня, де протягом двох тижнів будуть проводити процес бродіння. Після цього ферментовану масу заморозять і привезуть на Землю, де її використають для виробництва саке. Один зразок напою “DASSAI MOON – Made in Space” планують продати за $720 тисяч, а кошти використати на розвиток космічних програм. Цей експеримент може відкрити шлях для виробництва продуктів у космосі та створення постійних баз на Місяці для майбутніх космічних місій.

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *