Науковики провели глобальний огляд понад 70 наукових досліджень і виявили, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вони встановили, що навіть невелике регулярне вживання обробленого м’яса може підвищити ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Вчені досліджували зв’язок між споживанням обробленого м’яса, солодких газованих напоїв і трансжирів та ризиком виникнення серйозних хронічних хвороб. Виявилося, що оброблене м’ясо має найгірші наслідки, і чим більше людина його споживає, тим вищі ризики. Наприклад, один хот-дог на день може підвищити ризик діабету та раку товстої кишки. Автори дослідження підкреслюють важливість обмеження споживання ультраоброблених продуктів для збереження здоров’я.
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Залишити відповідь