На Прикарпатті вперше від початку року виявили випадок захворювання на ботулізм. Чоловік отруївся після споживання консервованого м’яса, яке він сам приготував вдома. Спочатку у нього з’явилися біль у животі, слабкість, здуття і головний біль, а потім приєднались порушення зору і ковтання, а також сухість у роті. Чоловіка госпіталізували, діагнозували ботулізм і почали лікування, вводячи йому протиботулінічну сироватку. Ботулізм спричинюється токсином палички Clostridium botulinum, яка може потрапити у консерви через неправильне приготування або зберігання. Для запобігання ботулізму важливо дотримуватися правил готування та зберігання консервів. Також в інших регіонах країни були випадки ботулізму, наприклад, у Запоріжжі жінка захворіла після ін’єкцій ботулотоксину, а бригада будівельників з Рівненщини підхопила це захворювання у Києві.
На Івано-Франківщині зафіксували випадок ботулізму

Залишити відповідь